Van afwasser tot chef: Bianca Covens

Spread the news

Werkplezier gaat voor sommige mensen boven succes, status of prestige. Zo ook voor kokkin Bianca Covens die een baan in een sterrenrestaurant verliet om bij Kitchenstaff aan te slag te gaan. Of beter, terug aan de slag want ze wist waarnaar ze terug kwam omdat ze dankzij een jarenlange ervaring in ons team overstapte naar het restaurant.

Bianca: Van opleiding ben ik eigenlijk kinderverzorgster maar als jobstudent rolde ik de horeca in. Na mijn afstuderen werkte ik vijf jaar vast in een restaurant. Wat als afwasser begon, ging over naar meewerken aan de koude kant. Al doende groeide ik tot kok. Na nog eens drie jaar ervaring als freelance kok bij Kitchenstaff kwam ik in het sterrenrestaurant The Glorious in Antwerpen terecht. Zij zijn een vaste klant van Kitchenstaff waar ik vaak werkte. Maar omdat het vaste werk niet helemaal was wat ik ervan verwachtte, ben ik terug naar Kitchenstaff gegaan.

Waarom ging je terug naar Kitchenstaff?

Bianca: Het voordeel dat ik mijn uren en dagen dat ik wil werken zelf kan kiezen, weegt absoluut op tegen een vaste betrekking waar je niet kan gaan en staan hoe je dat zelf wilt. En ik miste de collegiale sfeer die wij hier hebben. Wij werken hier ook echt overal: bij cateringbedrijven, op restaurants, zowel bistro als sterrenrestaurants, op events, echt een beetje van alles. In restaurants draai ik mee in de service, op events staan we aan een buffet.
Kom je op een event, in een zaak waar je je niet goed voelt, wat niet is wat je wilt, dan wordt daarmee rekening gehouden op de bureau. Het is echt interessant hoe wij kunnen puzzelen waar en wanneer we werken. Er zijn altijd genoeg opdrachten om uit te kiezen. Ik solliciteerde op een vrijdag, en kon diezelfde avond al aan de slag. Mijn ervaring zorgde er natuurlijk voor dat ik meteen kon starten. Mensen zonder ervaring, of weinig, die komen eerst op events aan het buffet terecht waar ze goed gecontroleerd en opgevolgd worden om zo verder te groeien.

Ik miste de collegiale sfeer die wij hier hebben.
– Bianca Covens

Bianca: Bij Kitchenstaff werken echt allemaal toffe mensen. Je staat niet altijd met dezelfde mensen op het werk en zo leer je veel nieuwe collega’s kennen. Omdat het onderling zo goed klikt spreken we geregeld af om eens iets te gaan drinken of zo. Dat is echt wel tof. Je collega’s zijn ook je vrienden, een vriendenkring die ook nog eens makkelijk uitbreidt. Op dergelijke avonden kunnen we ook onze anekdotes kwijt. Zo maakte ik eens een frats mee met een paar collega’s. We hadden een hele dag hamburgers gebakken waarbij het vet werd opgevangen in een bakje. Toen we dat ’s avonds wilde opruimen, viel het in onze net opgeruimde keuken op de grond. Een gigantische hoeveelheid vet spetterde de hele keuken vol. Nu kunnen we daarmee lachen als we eraan terug denken. 

Afwisseling in werk, je werkdag doorbrengen met vrienden, en vrij wanneer je dat zelf wilt. Klinkt dat als muziek in je oren? Aarzel niet om ons te contacteren, er is altijd nog plaats voor eentje meer.